Over Hilda

Mijn naam is Hilda Donkersloot en ik heb een praktijk voor individuele, relatie- en gezinstherapie, coaching en mindfulness.

Naast mijn eigen praktijk werk ik als POH-GGZ bij huisartsen in Weesp en Muiden. Bovendien werk ik (vanaf 2000) binnen de jeugd GGZ als individuele- en groepsbehandelaar, geef ik gezin- en relatietherapie en mindfulnesstrainingen. Ik heb veel kennis en ervaring met emotieregulatieproblemen en persoonlijkheidsproblemen bij pubers en jong volwassenen in combinatie met herstel van hechtingsrelaties en vertrouwensbanden. Ook heb ik expertise opgebouwd op gebied van eetstoornissen, onverklaarde lichamelijke klachten, angst en dwang.

Ik heb oa de post-academische opleiding voor gezins- en relatietherapie gevolgd en diverse training in methoden en technieken binnen de individuele en groeptherapie. Tevens BIG geregistreerd als HBO- verpleegkundige. Verder gecertificeerd voor het geven van mindfulnesstrainingen aan kinderen, jongeren en aan ouders.  Bovendien geef ik yogalessen en meditatie aan volwassenen en jongeren, met of zonder specifieke klachten. Mijn opleiding en werkervaring kun je terugvinden op linkedIn.

“Als therapeut en coach vind ik het belangrijk dat er een goede werkrelatie en veilige sfeer tot stand komt waarin iedereen zich vrij voelt om gedachten, gevoelens en ideeën te bespreken wat nodig is om er samen uit te komen.”

“In de gesprekken zal ik samen met jullie de onderlinge interactie verhelderen die leiden tot conflicten, om vervolgens de dieperliggende emoties en verlangens te onderzoeken die  belemmerend werken of moeilijk zijn om  uit te spreken naar je partner of gezinslid. In deze aanpak richt ik me op het verbeteren van de relatie met je partner of belangrijke ander wat van groot belang is om je prettiger te kunnen voelen en daarmee beter te kunnen functioneren in andere leefgebieden.”