Mindfulness ouder en kind

Mindfulness is aandacht hebben voor wat er hier en nu is, op een niet-oordelende, open en vriendelijke manier. Het helpt je om het huidige moment volledig te ervaren, zonder er automatisch op te reageren, zonder eraan te willen ontsnappen of er iets aan te willen veranderen.

Het leert je omgaan met stress in je leven en met de uitdagingen van alle dag, zonder je erdoor mee te laten slepen en jezelf te verliezen, het creeert rust en helderheid en de ruimte om bewuste keuzes te maken.

Gevoelens van stress, onverwachte veranderingen in je werk, gezin of levensomstandigheden. Werkdruk of andere ‘lastige’ omstandigheden: je kunt ze niet voorkomen, maar je kunt wel voorkomen dat je eronder gaat lijden. Mindfulness kan je hierbij helpen. Tijdens de achtweekse mindfulnesstraining leer je te voelen dat je leeft, in plaats van te ervaren dat je geleefd wórdt.

Binnen mijn praktijk bied ik Mindfulness trainingen voor jongeren aan en een training voor ouders/verzorgers: Mindful Parenting. De trainingen kunnen zowel in een groep als individueel of als echtpaar/koppel worden gevolgd. Desgewenst kan het traject aangevuld worden met onderdelen vanuit andere therapievormen.

De trainingen zijn ontwikkeld door Eline Snel en zij is inmiddels binnen Europa en ook daarbuiten een begrip geworden op gebied van mindfulness voor kinderen, jongeren en ouders. De trainingen sluiten naadloos op elkaar aan.

Met ontzettend veel plezier heb ik bij haar de diverse opleidingen gevolgd en ben ik enorm geinspireerd geraakt.